Adunarea Națională din Venezuela a aprobat luni decretarea stării de alertă în urma unei întreruperi masive de energie care a afectat o mare parte din ţară timp de cinci zile, în timp ce liderul său, Juan Guaido, a organizat marți o manifestație de protest, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

„Înțeleg foarte bine suferința pe care o avem cu toții și, prin urmare, cerem ca acest decret să fie aprobat”, a declarat Guaido în faţa Adunării înainte ca acesta să-l autorizeze să declare starea de alertă.

Parlamentul a respins argumentul președintelui Nicolas Maduro potrivit căruia întreruperea alimentării cu energie electrică din ultimele zile a fost cauzată de sabotajul Statelor Unite și a atribuit-o gestionării incorecte și lipsei de investiții.

De asemenea, a cerut armatei să ajute la mobilizarea personalului de la monopolul de putere Corpoelec și a cerut cooperarea internațională pentru a restabili alimentarea cu energie electrică în timpul stării de alertă de 30 de zile, a comunicat postul tv columbian RCN și alte instituţii mass-media.

Guaido a organizat mitinguri de protest împotriva întreruperii alimentării pentru marți după-amiază, spunând: „Dacă vom continua să ne mobilizăm, vom ajunge în curând la sfârșitul uzurpării [de Maduro], un guvern de tranziție și alegeri libere”.

În același timp, Maduro a afirmat că „agresiunile și atacurile imperialiste nu vor stinge puterea și capacitatea de rezistență a poporului venezuelean” și că țara va câștiga „războiul electric”.

Adunarea Națională a aprobat starea de alertă, deoarece întreruperea curentului a creat probleme și haos în întreaga țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.