Executivul va decide, joi, reverirea la alegerea primarilor în două tururi și prorogarea majorării alocațiilor pentru copii, au spus surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX. Până acum nu a fost stabilit dacă legile electorale vor fi modificate prin ordonanță de urgență sau prin asumarea răspunderii.

Guvernul ia în calcul ambele scenarii – ordonanță de urgență sau asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi, au explicat sursele citate.

De altfel, președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Guvernul va adopta „în foarte scurt timp” o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Șeful statului a refuzat însă să spună dacă Executivul își va asuma răspunderea sau va emite ordonanță de urgență.

„În foarte scurt timp Guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. Alegerea primarilor în două tururi va fi promovată de guvern în foarte scurt timp. Este soluția cea mai bună. Evident că asta este o chestiune care va trebui apoi să între în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile. Veți primi de la guvern curând variantele pe care le va promova. Nu este rolul meu să spun ce va face Guvernul”, a afirmat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Tot în ședința de joi Executivul va decide prorogarea, prin ordonanță de urgență, a termenului de intrare în vigoare a Legii privind majorarea alocațiilor, până când vor fi găsite resurse financiare.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

„Legea intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial”, arată documentul promulgat de șeful statului.

Șeful statului a afirmat, miercuri, că majorarea alocațiilor copiilor nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni se vor găsi resursele necesare.

„Legea este în regulă, de aceea am promulgat-o. Problema care trebuie acum rezolvată este una care ține de bugetul național”, a mai explicat Iohannis.

Cele două documente nu au fost incluse pe ordinea de zi a Guvernului publicată miercuri, fiind posibil ca ele să fie introduse pe lista suplimentară.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.