Europa va implementa contramăsuri împotriva taxelor suplimentare impuse de SUA la importurile de oțel și aluminiu, a declarat cancelarul german Angela Merkel, exprimându-și regretul privind decizia lui Donald Trump de a nu mai susține declarația comună a membrilor G7, relatează agenția Reuters.

Președintele american Donald Trump a anunțat pe platforma de microblogging Twitter că nu va sprijni o declarație comună a liderilor Grupului țărilor puternic industrializate.

“Retragerea, într-un fel de a spune, pe Twitter, evident, este teribiliă și puțin deprimantă”, a declarat cancelarul german.

Summitul din Canada nu a marcat sfârșitul parteneriatului transatlantic între SUA și Europa, însă Merkel a declarat că statele europene nu se mai pot baza pe Washington.

Uniunea Europeană pregătește contramăsuri împotriva taxelor suplimentare la importurile de aluminiu și oțel, în conformitate cu legilie organizațiilor pentru comerț mondial.

Merkel a mai declarat că Rusia s-ar putea întoarce în G7 dacă ar progresa în implementarea acordului de la Minsk. Aceasta a afirmat că se așteaptă ca noul guvern al Italiei să voteze extinderea sancțiunilor impuse Moscovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.