Membrii celei mai importante rețele teroriste din Indonezia, Jemaah Ansharut Daulah (JAD), afiliată grupării teroriste Stat Islamic, au fost condamnați marți la închisoare pentru terorism și afilierea la organizații militante străine, relatează Reuters.

Unul dintre membrii principali, Zainal Anshori, a strigat „Allahu akbar” în timp ce judecătorul a dat verdictul. Măsurile de securitate în sala de judecată au fost sporite pentru a evita orice incident.

JAD este o grupare teroristă cu zeci de mii de militanți în Indonezia.

Conducătorul grupării, Aman Abdurrahman, a fost condamnat la moarte luna trecută deoarece a plănuit atacuri teroriste în timp ce se afla în închisoare.

Conform modificărilor legislative din Indonezia, autoritățile au voie să aresteze orice simpatizant al rețelelor teroriste, chiar dacă nu a participat activ la plănuirea sau comiterea unor atacuri. Schimbările au venit după o lungă perioadă în care autoritățile s-au plâns că nu au ce măsuri să ia împotriva mambrilor JAD.

JAD a comis mai multe atacuri pe teritoriul Indoneziei în ultimii ani, inclusiv atacurile sinucigașe cu bombă din orașul Surabaya din luna mai, în care au murit 30 de persoane.

Avocatul grupării, Asludin Hatjani, nu a făcut apel în urma deciziei instanței de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.