Rrata de participare la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2017, este de 96,62%, anunță Ministerul Educației.

“Conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, rata de participare a fost de 96,62% (96,12%, în prima sesiune din 2016). Mai exact, dintre cei 124.425 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 120.220 de candidaţi. Au absentat 4.150 de candidaţi, iar 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, trasmite ministerul.

La primul subiect al examenului, candidaţii care au urmat cursurile profilului uman au avut de rezolvat nouă cerinţe referitoare la un fragment dintr-o poezie scrisă de Ion Vinea, iar la a doua parte au avut de redactat un text argumentativ de 150-300 de cuvinte în care să explice utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică. La ultima parte, cea care este şi cea mai complexă, elevilor li s-a cerut să redactezet un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-o operă scrisă de Marin Preda, subiect la care majoritatea elevilor a abordat romanul “Moromeţii”.

Absolvenții de liceu care au terminat cursurile profilului real, au avut de rezolvat, la primul subiect, nouă cerinţe formulate pe baza unui fragment din poezia “Alt cântec” scrisă de Adrian Maniu. La al doilea subiect, cerința a fost redactarea unui text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre “rolul comunicării în reuşita unui proiect de echipă”, iar la ultima parte, candidaţii au avut de scris un eseu în care să caracterizeze un personaj dintr-un text narativ a lui Ioan Slavici sau al lui Liviu Rebreanu.

Examenul continuă marţi cu proba la Limba şi literatura maternă iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, în timp ce ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.