Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat finanţări de 865 de milioane de euro anul trecut în România. 10.200 de firme au beneficiat de sprijinul BEI în 2019, a anunțat vicepreşedintelui Băncii Europene prezent la București.

Suma, ce reprezintă 0,4% din PIB, a fost acordată sub formă de împrumuturi, garanţii, capital de risc şi microfinanţare.

Anul trecut au primit sprijin financiar proiecte ce au vizat dezvoltarea educaţiei, infrastructura de apă şi energie, precum şi investiţii menite să îmbunătăţească producţia şi managementul din industria alimentară.

Anul trecut, 10.200 de firme au beneficiat de sprijinul BEI şi au fost susţinute aproximativ 107.000 de locuri de muncă, potrivit vicepreşedintelui BEI, Andrew McDowell, prezent astăzi la Bucureşti.

„România continuă să aibă nevoie de strategii pentru o creştere economică solidă. Investiţiile străine directe sunt esenţiale pentru creşterea economică”, a spus şi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, în cadrul unei conferinţe.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.