Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că e posibil ca șeful statului să aibă aspirația de a fi președintele Consililui European, iar PSD ar putea să facă un joc în susținerea acestuia pentru funcție “ca să netezească drumul lui Dragnea sau Tăriceanu către Preşedinţia României”.

“S-ar putea ca dânsul să aibă această aspiraţie (de a fi preşedinte al Consiliului European – n.r.). Cum? În mod cert, prin documentul citit la Congres, PSD i-a făcut un avans spunând că România va susţine un preşedinte al Consiliului. Au lăsat-o aşa, fără să spună Consiliu European. Celelalte Consilii sunt ale miniştrilor. Dacă România are această intenţie, diplomaţia românească trebuie să lupte intens pentru ca la momentul la care această discuţie se va face, eu cred că va începe să se facă anul viitor prin ianuarie-februarie, să fim cu accepturi primite de la mai multe state de susţinere a variantei unui preşedinte român după Polonia. Sigur, nu ne putem atinge de Comisia Europeană, care e executivul Uniunii Europene, acolo sunt banii, acolo nu avem nicio şansă, dar la Consiliul European, unde sunt declaraţii, ne putem aştepta”, a declarat Traian Băsescu, duminică seară la România Tv.

Fostul șef al statului mai susține că liderul PSD Liviu Dragnea nu poate candida pentru președinția Consiliului European pentru că nu îndeplinește condiția principală pentru asta, aceea de a fi fost membru al Consiliului.

“Dragnea nu poate candida la funcţia asta pentru că o condiţie esenţială ca să fii preşedinte al Consiliului European este să fi fost membru al Consiliului. Dragnea nu poate să fie, însă cred că este un joc al PSD prin care încearcă să-i găsească încărcare preşedintelui Iohannis, ca să netezească drumul lui Dragnea sau Tăriceanu către Preşedinţia României”, a completat Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.