Cei mai mulți din întreprinzătorii care au accesat programul Startup Nation menționează, în proiectele cu care au candidat pentru finanțarea guvernamentală, că salariile pe care le vor oferi viitorilor angajați sunt puțin peste minimul pe economie (1.450 de lei brut), au afirmat miercuri aplicanții.

„Pentru început, le vom oferi angajaților salarii la nivelul minim pe economie plus unele bonusuri în funcție de rentabilitate, pentru că ne dorim să păstrăm aceste locuri de muncă timp de cel puțin trei ani. În domeniul nostru – confecții îmbrăcăminte – concurența este acerbă, iar piața este invadată de produse ieftine din China și Turcia”, a spus unul dintre aplicanții prezenți la un eveniment de înmânare a acordurilor de finanțare desfășurat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și antreprenoriat.

Reprezentanta unei companii startup din domeniul IT&C a spus, la rândul său, că va crea șase locuri de muncă și le va bugeta cu salarii de 2.000 de lei net, posturile respective fiind de ajutor-programator. La respectivele joburi „este de așteptat să candideze tineri absolvenți sau studenți cu o calificare suficientă pentru a ocupa astfel de posturi”.

Un alt investitor, care oferă „puțin peste minimul pe economie deocamdată, apoi mai vedem”, se așteaptă să primească solicitări de angajare „din partea unor șomeri de peste 45 de ani, care știu meserie”.

Primele acorduri de finanțare din cadrul programului Startup Nation, la care sesiunea de depunere a proiectelor s-a desfășurat în perioada 31 iulie – 4 august, au fost înmânate unui număr de 20 de întreprinzători. Ei au atras finanțări de 3,9 milioane de lei și vor crea în total 155 de locuri de muncă, din care 45 destinate absolvenților, șomerilor sau persoanelor cu dizabilități.

„Sunt firme care activează în domenii precum panificație, patiserie, confecții, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier, software, echipamente pentru protecția muncii sau echipamente pentru construcții. Sunt domenii profilate pe producție și pe crearea de plusvaloare, și acesta este unul dintre obiectivele pe care ni le-am propus și le-am atins”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, la evenimentul de înmânare a acordurilor de finanțare.

Ministrul a precizat că în această perioadă proiectele depuse în cadrul programului Startup Nation sunt în stadiul de evaluare, iar pe 27 septembrie, când toate procedurile vor fi încheiate, va prezenta o statistică detaliată a derulării programului.

Ilan Laufer își sărbătorește miercuri ziua de naștere, împlinind 34 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.