Analizele preliminarii indică faptul că virusul utilizat în atacurile cibernetice lansate marți exploatează aceeași breșă de securitate folosită în cazul valului de atacuri informatice cu programul ransomware WannaCry din luna mai,a anunțat Biroul Federal pentru Securitatea Informației din Germania.

Agenția guvernamentală a transmis că mai multe firme germane au fost afectate de atacurile cibernetice lansate marți, fără a specifica numele acestora, informează Reuters online.

Deutsche Post a anunțat marți că sistemele sale din Ucraina au fost afectate de atacurile cibernetice.

Primele analizele arată că a fost folosit virusul Petya, care exploatează aceeași breșă de securitate ca în cazul WannaCry, a declarat Arne Scohenbohm, președintele Biroul Federal pentru Securitatea Informației (BSI).

Oficialul german a mai declarat că actualizările publicate de compania Microsoft ar fi putut preveni infectarea în multe cazuri, însă virusul Petya a reușit în unele cazuri să infecteze inclusiv sisteme de operare actualizate.

Numeroase instituţii şi companii din Ucraina, Rusia, Danemarca şi Spania au fost vizate marţi de un atac cibernetic masiv.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.