Peste 400 de gospodării din județul Alba, majoritatea din Bucerdea și Cricău, au fost inundate vineri, în urma ploilor torențiale și a viiturilor, în vreme ce zeci de mașini au fost distruse, iar mai multe drumuri avariate. Au intervenit sute de forțe, fiind mobilizați și militari.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba, au fost inundate 51 de gospodării din Țălna, 150 de case din Ighiu și Bucerdea, 200 de la Cricău și altele din Alba Iulia, Blaj și Sebeș.

Și astăzi se intervine pentru înlăturarea efectelor negative.

De asemenea, zeci de autovehicule au fost avariate. La Bucerdea, trei mașini au fost luate de ape și proptite una peste alta.

În ceea ce privește drumurile, zeci de podețe și drumuri comunale sau județene sunt afectate, după ce apa a acoperit zeci de kilometri de drumuri din trei comune: Ighiu, Bucerdea și Cricău.

Mai multe persoane au rămas blocate în case, din cauza apei care a pătruns cu putere, fiind salvate de forțele de intervenție și predate echipajelor medicale în stare de șoc.

De asemenea, mii de locuitori din județ au rămas fără energie electrică, la ora transmiterii acestei știri fiind nealimentate 1270 de familii.

În total, au fost mobilizate peste 200 de forțe, pompieri, polițiști, jandarmi, reprezentanți ai Apelor Române, dar și militari. În ajutor au venit și salvatori din județele învecinate, Hunedoara, Cluj, Bihor și Sibiu și s-a intervenit cu buldoexcavatoare, motopompe, autobasculante și autospeciale.

”În vederea asigurării necesarului în regim de urgență a apei potabile pentru populația afectată, Crucea Roșie Română – Filiala Alba Iulia împreună cu SC Apa CTTA Alba și ISUJ Alba vor distribui apă potabilă, în funcție de nevoi. Se intervine în continuare pentru înlăturarea efectelor negative”, arată CJSU Alba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.