Cel puțin 16 persoane au decedat, iar alte 26 sunt date dispărute, în urma seismului cu magnitudine de 6.7 grade care a afectat insula Hokkaido din nordul Japoniei, a anunțat prim-ministrul japonez Shinzo Abe, relatează BBC.

Cel puțin 1.6 milioane de locuitori din zona Hokkaido au rămas fără curent electric. Autoritățile au anunțat că situația ar mai putea dura cel puțin o săptămână.

„Vă rog să fiți alături de persoanele care și-au petrecut noaptea în întuneric și frică. Facem tot ce putem pentru a relua alimentarea curentului electric”, a declarat prim-ministrul.

Orașul Atsuma a fost cel mai afectat în urma seismului, mai ales de alunecări de teren, care au cauzat prăbușirea a mai multor case și drumuri.

„Sunt încă persoane prinse sub dărâmături, lucrăm cât putem de repede dar operațiunea de salvare este foarte dificilă”, a declarat un reprezentant al ehipelor de salvare.

Autoritățile au avertizat localnicii să fie pregătiți, deoarece ar putea urma alte cutremure.

Aeroportul principal de pe insulă și-a reluat activitatea vineri, iar traficul feroviar va fi probabil reluat tot azi.

Cutemurul a avut loc la adâncimea de 39 de kilometri, în zona orașului Chitose de pe insula Hokkaido, din nordul arhipeleagului nipon.

Epicentrul cutremurului a fost la 31 de kilometri est-sud-est de Chitose, la 33 de kilometri est-nord-est de Tomakomai şi la 62 de kilometri sud-est de capitală regiunii Hokkaido, Sapporo, un oraș cu aproape 2 milioane de locuitori.

Seismul s-a produs joi la ora locală 03.07 (ora României, 21.07), iar în urma seismului nu a fost emisă o alertă de tsunami.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.