Fostul președinte al ANAF, Bogdan Stan, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că a aflat despre demitere din Monitorul Oficial și că nu știe de niciun reproș, dar probabil la baza deciziei stă faptul că la finalul lunii iunie s-a înregistrat un deficit de 1.4 mld. la încasări.

”Nu am cunoștință de niciun reproș! Probabil faptul ca la sfârșitul lunii iunie s-a înregistrat un deficit de 1.4 mld pe încasări, justificate de astfel prin prisma reducerilor de cotă de acciză, cota tva și trecerea de la impozitul pe profit la impozitul pe specific și respectiv la impozitul pe venit, a dus la această decizie, pe care o respect și nu vreau să o comentez!”, a declarat Bogdan Stan, pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai precizat că a aflat despre decizia de demitere din Monitorul Oficial.

Stan a fost demis marți de către premierul Mihai Tudose din funcția de șef ANAF, în locul său fiind numită Mirela Călugăreanu.

Premierul Mihai Tudose a declarat în data de 10 iulie, după ședința coaliției de guvernare, că următoarea analiză “pe cifre” a activității ANAF va avea loc peste o lună.

Tudose a avut două runde de discuţii cu ANAF-ul, Antifrauda și Ministerul de Finanţe, după numirea sa ca șef al Executivului, în cadrul cărora a identificat un set de soluţii. De asemenea, Mihai Tudose a spus că Bogdan Stan are la dispoziţie pentru a-şi dovedi eficienţa la conducerea ANAF “începând cu azi fiecare zi”.

Stan a fost numit șef ANAF în luna ianuarie 2017, după demisia lui Dragoș Doroș din fruntea instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.