Zeci de case, gospodării şi curţi au fost inundate, în ultimele 24 de ore, în 56 de localități din 12 județe ale ţării și în municipiul București. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, iar pe unele drumuri circulaţia a fost oprită din cauza ploilor.

Potrivit IGSU, fenomenele hidrometeorologice periculoase manifestate în ultimele 24 de ore au generat efecte în 56 de localități din 12 județe și în municipiul București.

Astfel, în municipiul București s-a intervenit pentru evacuarea apei din 14 case, 14 curți, şapte subsoluri și o stradă, precum și pentru degajarea a 14 copaci căzuți pe carosabil și pe trei autoturisme.

În județul Argeș, s-a intervenit în cinci localități pentru evacuarea apei din nouă curți, subsolul unei instituţii publice și degajarea a patru copaci căzuți din cauza vântului, dintre care unul pe un autoturism. În localitatea Arefu, pe DN 7C, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, circulația s-a desfășurat, temporar, alternativ pe un singur sens. Echipaje specializate au intervenit in teren pentru degajarea drumului.

În județul Călărași a fost nevoie de intervenţia specialiştilor în cinci localități, pentru evacuarea apei din 11 curți și degajarea a doi copaci doborâţi de vânt, dintre care unul pe un autoturism.

Serviciile de intervenţie au fost prezente şi în județul Dolj, în trei localități, inclusiv Craiova, pentru evacuarea apei dintr-un subsol și două curți, degajarea unui acoperiș de bloc și a trei copaci căzuți peste patru autoturisme, precum și pentru salvarea a două cabaline surprinse de o viitură.

În județul Dâmbovița s-a intervenit în două localități pentru evacuarea apei din cinci curți și degajarea unui copac căzut pe carosabil, iar în județul Giurgiu în şapte localități – pentru evacuarea apei din 20 case, incintele a două societăţi, patru anexe, degajarea a cinci copaci, dintre care trei căzuți pe acoperișuri, precum și pentru îndepărtarea a doi stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil.

În județul Gorj în trei localități s-a intervenit pentru evacuarea apei din cinci curți, trei subsoluri și patru anexe, precum și pentru decolmatarea unui canal colector, iar în localitatea Dănești, pe DJ 663 A, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe carosabilul inundat ca urmare a revărsării pârâului Șasa. Până la remedierea situației, circulația rutieră a fost deviată pe o rută ocolitoare.

În judeţul Ilfov au fost afectate cinci localități – Chiajna, Corbeanca, Cornetu, Otopeni și Pantelimon -, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 curți, patru subsoluri, şase case și degajarea a doi copaci căzuți pe carosabil, iar pe DN 5, în localitatea Jilava, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat cu dificultate.

În județul Mehedinți s-a intervenit în trei localități pentru evacuarea apei din nouă curți, trei subsoluri și o casă, în timp ce pe DN 6 s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat cu dificultate.

În județul Olt s-a intervenit în trei localități pentru evacuarea apei din două curți, trei subsoluri și trei clădiri, în timp ce în județul Prahova în localitatatea Bușteni s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

În județul Teleorman s-a intervenit în opt localități pentru evacuarea apei din zece case, două beciuri, 63 de curți, trei anexe, trei străzi și o stație de epurare. În localitatea Uda – Paciurea au fost evacuate două persoane din două case inundate de apa scursă de pe versanți, iar alte două au fost salvate, fiind surprinse de o viitură. Persoanele au fost evacuate, preventiv, la rude, fără alte probleme.

În județul Vâlcea a fost nevoie de serviciile de intervenţie în şapte localități pentru evacuarea apei din şapte curți, o casă, trei beciuri, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe trei autoturisme, precum și pentru salvarea a patru bovine surprinse de o viitură. În localitatea Câineni, pe DN 7, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil, urmare a scurgerilor de pe versanți, iar în localitatea Costești, pe DJ 646, s-a intervenit pentru evacurea apei de pe carosabil. Circulația în zonă s-a desfășurat restricționat.

Marţi dimineață nu a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice şi nici nu au fost semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.