Cartea de colorat ”Golden Ratio/ Secțiunea de aur”, de Rafael Araujo, își propune să redea frumusețea matematică a formelor naturale, iar conceperea manuală a planșelor a durat peste 40 de ani, notează platforma Bright Feed.

Arhitectul Rafael Araujo, din Venezuela a combinat arta și știința păntru a obține ilustrațiile desenate manual pentru ”Golden Ratio”.

Realizarea volumului a durat peste patru decenii, artistul folosind exclusiv instrumentele de bază, de la creion și compas, la riglă și raportor. Araujo spune că a adunat cele mai bune desene într-un volum care își propune să regacă legătura oamenilor cu magia naturii. Secțiunea de aur, desemnată în mod tradițional cu litera grecească Phi și egală cu 1.618, se regăsește în diferite modele de creștere din natură, de la spirale până la secvențe și proporții.

Pentru publicarea volumului, autorul a deschis o campanie de strângere de fonduri pe platforma Kickstarter. A spus că are nevoie de 27.000 de dolari australieni. În câteva luni, peste 8.000 de persoane au donat o sume care au totalizat 483.479 de dolari Australieni (aproape 300.000 de euro).

Prima ediție a volumului a fost publicată în iulie 2016. Tipărite la Verona, în Italia, pe hârtie specială de desen, cele 25 de planșe concepute de Araujo, au fost vândute rapid, în prezent, circulând online exemplare la mâna a doua la prețul de peste 1.300 de dolari.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.