Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, le-a cerut, sâmbătă, autorităților de reglementare să joace un „rol mai activ” în stabilirea regulilor care guvernează internetul, în condițiile în care cea mai mare rețea social media din lume se luptă să dezamorsă criticile, informează Reuters.

Zuckerberg, a cărui companie se află sub presiune pentru că nu a reușit să controleze în mod adecvat conținutul publicat și să protejeze viața privată a utilizatorilor de pe platforma sa, a scris, într-un articol, din Washington Post că o „abordare standardizată” pentru eliminarea conținutului le-ar face pe companiile de internet mai „responsabile”.

„Prin actualizarea regulilor pentru Internet, putem păstra cele mai bune lucruri din acesta: libertatea oamenilor de a se exprima și pentru antreprenori de a construi lucruri noi – protejând, totodată, societatea împotriva unor daune mai mari și mai generale”, a scris Zuckerberg.

Comentariile sale au fost făcute ca urmare a unui articol din Washington Post în care se menționează că guvernul S.U.A. și Facebook negociază o amendă de milioane de dolari din cauza eșecurilor companiei de a asigura confidențialitate.

De asemenea, Zuckerberg a solicitat o legislație actualizată axată pe protejarea alegerilor, inclusiv noi reguli care vizează publicitatea politică online ce să „reflecte realitatea amenințărilor” cu care se confruntă companiile de social media.

Serviciile americane de informații și agențiile de aplicare a legii spun că trolii de internet din Rusia au contribuit la răspândirea conținutului care creează dezbinare și a dezinformării, pe Facebook, în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din SUA care au avut loc în anul 2016.

VIATenews
SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.