CFR Călători a comunicat, luni, pe pagina de Facebook, un profit de 64 de milioane de lei, în primele șapte luni din 2017, după ce premierul Mihai Tudose a criticat compania pentru pierderea financiară, vineri, în ședința de guvern.

Premierul Mihai Tudose i-a reproșat ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, vineri, în ședința de guvern, pierderile pe care le înregistrează companiile aflate în subordinea ministerului precum Tarom și CFR. „104 milioane pierdere pe șase luni (n.r. a companiei Tarom), CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Înțeleg că este o echipă foarte bună, dar nu mergeți în direcția care trebuie”, a declarat prim-ministrul la începutul ședinței de guvern de vineri.

Rezultatele financiare pentru primul semestru al anului sunt în creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit informațiilor publicate pe pagina de socializare a CFR Călători.

Operatorul de transport a avut o cifră de afaceri de 931,8 milioane de lei, în primele șase luni din 2017, în creștere față de perioada similară de anul trecut, când raporta o cifră de afaceri de 816,9 milioane de lei.

Veniturile proprii ale companiei au crescut la 499 milioane de lei, în primul semestru, de la 430,6 milioane de lei, în aceeși perioadă de anul trecut.

Numărul pasagerilor transportați s-a majorat de la 26,28 milioane, la finalul primului semestru din 2016, la 27,49 milioane, în primul semestru de anul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.