CFR Cluj pregăteşte marea bombă pe piaţa transferurilor din România! Liderul Ligii 1 vrea să plătească, la finalul acestui sezon, cele trei milioane de euro reprezentate de clauza de reziliere a lui Constantin Budescu (29 de ani).

CFR Cluj pregăteşte marea bombă pe piaţa transferurilor din România! Liderul Ligii 1 vrea să plătească, la finalul acestui sezon, cele trei milioane de euro reprezentate de clauza de reziliere a lui Constantin Budescu (29 de ani) şi să-l pedepsească pe Gigi Becali pentru faptul că nu şi-a “betonat” cel mai valoros jucător.

La finalul sezonului în care au “pompat” în transferuri cea mai mare sumă de bani din ultimul deceniu, conducătorii din “Gruia” vor să se aleagă şi cu perla coroanei şi au pus la cale planul pentru un transfer istoric în Liga 1. Conform Look TV, imediat după ultima etapă a sezonului, clujenii vor pune pe masă trei milioane de euro, sumă care reprezintă clauza de reziliere din contractul lui “Budi” cu FCSB. Informaţia, confirmată şi de sursele ProSport, vine chiar în ziua în care FCSB se deplasează la Iaşi, pentru meciul vital cu CSM Poli.

Noul patron de la CFR, care şi-a permis să achite un milion de euro în schimbul lui Alex Ioniţă, fotbalist care se uită din tribune la colegii lui, consideră că aducerea lui Budescu la Cluj ar fi o adevărată lovitură de imagine şi crede că mijlocaşul ofensiv e omul cel mai potrivit pentru a conduce echipa spre un parcurs cât mai lung în sezonul următor al cupelor europene, dar şi spre titlul de campioană. Astfel, ardelenii vor să profite de una dintre cele mai mari gafe manageriale făcute de Gigi Becali în ultimii ani.

2021 e anul în care expiră înţelegerea semnată de Budescu şi FCSB

Dacă în cazul tinerilor Coman, Man sau Nedelcu a fixat clauze exorbitante de reziliere tocmai pentru a se pune la adăpost în cazul în care vreun club al Europei îi vrea cu orice preţ, omul de afaceri nu a făcut acelaşi lucru şi cu cel mai valoros fotbalist al echipei. Înainte ca Becali să achite 750.000 de euro drept clauză de reziliere a contractului cu Astra, omul de afaceri şi Budescu s-au pus la masa negocierilor, iar playmaker-ul a cerut un salariu de 400.000 de euro, în condiţiile în care Becali era gata să ofere cu 200.000 de euro mai puţin. Se întâmpla în ianuarie 2017, când transferul pica pentru că Becali îl forţa pe mijlocaş să ofere un răspuns în maximum o zi, iar Budescu apucase să ceară introducerea unei clauze de trei milioane de euro. Apoi, în vara lui 2017, negocierile au reînceput, iar clauza cerută de Budescu a rămas în contract, cele două părţi discutând doar pe seama salariului: “El are o clauză de trei milioane, cine plăteşte îl ia. Dacă plăteşte Slavia (n. red – Slavia Praga s-a arătat interesată, în iarnă, de serviciile lui Budescu), îl ia. Mică, mare, e trei milioane. Am dat pe el, nu ştiu, 700-750.000, cam aşa. Dacă dă trei milioane îl ia şi gata. Dar nu ştiu de aşa ceva”, spunea Becali, în iarnă, când Gazeta Sporturilor dezvăluia că cel mai bun jucător de la FCSB poate pleca în schimbul unei sume mici pentru valoarea lui.

În acest sezon, Constantin Budescu a fost de departe cel mai bun om al vicecampioanei. Autor a 13 goluri şi 12 pase de gol, “Budi” e cotat, acum, la 2,3 milioane de euro, iar Becali se va alege cu doar 700.000 de euro mai mult decât valoarea de piaţă a mijlocaşului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.