Wang Yi, ministrul de Externe al Chinei, a avertizat că Peninsula Coreea a intrat într-o fază critică de criză după ce Consiliul de Securitate al ONU a impus noi sancțiuni asupra regimului de la Phenian și a cerut Coreei de Nord să nu provoace comunitatea internațională, potrivit The Guardian.

China a cerut Coreei de Nord să nu efectueze alte teste balistice sau nucleare, din moment ce aceste acte sunt considerate provocări de către comunitatea internațională, situația fiind deja critică în Peninsula Coreea.

Wang Yi a făcut aceste declarații la doar o zi după ce Consiliul de Securitate al ONU a votat în unanimitate noile sancțiuni împotriva Phenianului. El a adăugat că speră să îi determine pe liderii nord-coreeni să ia decizii înțelepte în privința programului nuclear.

”Nu încălcați deciziile ONU și nu provocați bunăvoința comunității internaționale prin lansarea de rachete sau efectuând teste nucleare”, i-a transmis Wang ministrului de Externe al Coreei de Nord, Ri Yong-ho, în cadrul summitului ASEAN de la Manila.

Wang i-a mai transmis omologului nord-coreean că Phenianul trebuie să rămână calm după noile sancțiuni impuse de ONU, ce au fost foarte apreciate de către președintele Statelor Unite, Donald Trump.

Ministrul chinez de Externe a mai precizat că sancțiunile ONU au fost concepute pentru a bloca în mod eficient programul nuclear al Coreei de Nord, însă a afirmat că nu acesta este scopul final.

”Scopul final este de a stabiliza regiunea pe termen lung prin intermediul negocierilor”, a mai spus Wang.

VIATenews
SURSĂMEDIAFAX
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.