Marcel Ciolacu afirmă că scandalul legii privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost unul indus, cu substrat electoral şi coordonat de preşedintele Iohannis, care a depăşit graniţele României, şi că aşteaptă explicaţii nu numai în acest caz, dar şi în legătură cu încetarea stării de urgenţă.

Marcel Ciolacu declară într-un interviu acordat CristoiuTv că, în cazul scandalului legii privind Ţinutul Secuiesc, despre care spune că a fost coordonat de preşedintele Iohannis, ţinta ar fi trebuit să fie nu PSD, ci Guvernul.

În opinia sa, Cabinetul Orban nu intră în tempo-ul necesar pentru depăşirea acestei crize, mai ales economice, existând multe bîlbîieli şi decizii întîrziate. Mai mult, liderul PSD acuză Guvernul că, pregătindu-se de alegeri anticipate, a umflat deficitul bugetar pentru a mulţumi clientela politică, făcând foarte multe plăţi către mediul de afaceri, fără controale.

Marcel Ciolacu susţine că Guvernul este condus de preşedintele României, care, periodic îi cheamă pe unii miniştri la Cotroceni, după care iese şi spune ce a hotărât Executivul.

De asemenea, liderul PSD acuză Guvernul că nu are niciun plan pentru ieşirea din starea de urgenţă după 15 mai, neştiind nimeni în acest moment dacă starea de urgenţă va fi prelungită sau se va declara stare de alertă. Marcel Ciolacu propune ca toate măsurile de relaxare să fie cuprinse într-o ordonanţă de urgenţă aprobată ulterior de Parlament şi transformată în lege.

 

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.