Dacian Cioloș a afirmat, miercuri, că până acum Guvernul Orban a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate. Liderul PLUS e nemulțumit și de faptul că premierul nu a luat măsuri privind suplimentarea numărului de parlamentari pentru Diaspora.

„Am trecut însă și prin câteva teme interne pe care eu, PLUS și Alianța USR PLUS le considerăm urgente și pe care le-am mai discutat în decembrie. Dintre prioritățile pe care le-am discutat cu premierul Orban la sfârșitul anului trecut, prea puține au fost atacate frontal de Guvernul PNL. Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuția de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi și a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum așteptăm acțiune politică decisivă în acest sens”, a scris Cioloș, pe Facebook, după discuțiile purtate cu Orban la Bruxelles.

Liderul PLUS reproșează Guvernului Orban și că nu a desființat Secția Specială pentru magistrați, dar și că nu există un calendar pentru desființarea pensiilor speciale.

„Secția specială pentru magistrați nu a fost desființată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. Nu avem încă un calendar clar pentru desființarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale cum nu este deloc satisfăcătoare distribuția banilor pentru investiții în infrastructura mare – autostrăzi, căi ferate și spitale. Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiționat de aceste priorități acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament și așteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens”, a subliniat Cioloș, pe Facebook.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.