Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, duminică seara, că site-ul IMM Invest, care s-a blocat chiar în ziua lansării, va deveni funcțional în primele zile ale săptămânii viitoare: „Marți sau miercuri, mai degrabă marți, anunț mâine ora”, a spus Cîțu.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, duminică seara, că site-ul IMM Invest este în testări și că va deveni funcțional în primele zile ale săptămânii viitoare.

„Săptămâna viitoare, primele două zile, marți sau miercuri, mai degrabă marți. O sa anunț mâine (luni-n.r.) ora exactă când va începe, este în testări. Totul trebuie să fie gata marți sau miercuri, mi se dau asigurari că marți”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

Ministrul Finanțelor a mai spus despre programul IMM Invest că este „cel mai bun produs pentru companiile mici și mijlocii din ultimii 30 de ani”. Acesta a precizat că în primele ore de la lansare, când site-ul s-a blocat, au fost înregistrate pe site 400.000 de accesări.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat în urmă cu o săptămână, dar platforma www.imminvest.ro nu a funcționat. Oficialii guvernamentali au vorbit de un număr prea mare de accesări și de un posibil atac cibernetic asupra site-ului.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunțat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate.

VIAtenews
SURSĂmediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.