Peste 150 de persoane au participat, duminică, la Cluj-Napoca, la Marșul Femeii, manifestare în care s-au cerut măsuri de combatere a violenței domestice și a abuzului sexual, dar și introducerea educației sexuale în școli, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanții s-au adunat, duminică după amiază, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca având afișe cu mesaje precum ”Stop violenței în familie”, ”Bărbații de calitate sunt pentru egalitate”, ”Nici sfinte, nici curve, doar femei”, ”Vrem educație sexuală în școli”, ”Supraviețuitoare nu victimă”, ”Bătaia nu e ruptă din rai”, ”Femeie egal om”.

Gabriela Nicolae, reprezentant al organizatorilor, a declarat, duminică, presei, că Marșul Femeii și-a propus să atragă atenția comunității asupra problemelor cu care se confruntă femeile, cum ar fi violența domestică și abuzul sexual.

”Ne dorim ca statul să participe financiar, de la bugetul de stat, pentru susținerea adăposturilor victimelor violenței domestice și să fie extins numărul lor. Vrem să existe proceduri clare de combatere a abuzului sexual, să fie luate măsuri împotriva abuzatorului nu contra victimelor. De asemenea, luptăm pentru introducerea educației sexuale în școli, să nu se reducă doar la biologie, ci să acopere mai multe aspecte. România este, totuși, o țară în care unul din patru copii este abuzat în mediul familial, iar cei mici trebuie să știe când este ceva în neregulă. Educația sexuală în Europa începe de la 5 ani și durează până la sfârșitul liceului și nu presupune educația în ceea ce privește sexul, ci care sunt deosebirile și asemănările dintre fete și băieți”, a spus Nicolae.

Marșul Femeii s-a desfășurat pe Bulevardul Eroilor și a fost organizat de mai multe asociații civice clujene

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.