Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Astalos Csaba, a declarat marți că intituţia pe care o conduce se va sesiza în urma scandalului xenofob de la meciul de fotbal din Liga 1 dintre Juventus şi Sepsi OSK, în cazul în care Federaţia de Fotbal nu va lua măsuri.

„În acest moment Consiliul nu s-a autosesizat, așteaptă deciziile de la Federația Română de Fotbal și de la Liga Profesionistă de Fotbal. În măsura în care aceste două foruri nu vor lua nicio decizie, prin propriile regulamente, care interzic astfel de manifestări, atunci CNCD va demara o sesizare. Este inadmisibil un astfel de comportament. Din păcate, această echipă, Sepsi, nu este la prima astfel de experiență. Noi avem pe rolul CNCD-ului o altă partidă în care au avut loc incitări la ură pe criteriii etnice. Este vorba de o partidă de anul trecut cu Universitatea Craiova și urmează să luăm o decizie în acest sens”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Asztalos Csaba, președintele Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Declarația vine după scenele scandaloase înregistrate luni seara, înainte de partida dintre Juventus Bucureşti şi OSK Sepsi.

Cu o jumătate de oră înainte de fluierul de start al arbitrului, la staţia de amplificare a stadionului “Anghel Iordănescu” s-a auzit o parodie a melodiei “Doamne, ocroteşte-i pe români”, scrie Prosport.

Melodia în cauză este plină de vulgarităţi, cuvinte xenofobe şi incitare la violenţă la adresa maghiarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.