Furtuna tropicală Gordon lovește sudul Floridei, cu vânturi puternice și ploaie, și se așteaptă să se transforme în uragan de-a lungul coastei centrale a Golfului Mexic din Statele Unite în seara zilei de marți, a anunțat Centrul National pentru Uragane, informează Reuters.

Furtuna a fost prognozată să ajungă la țărm marți seară, în apropiere de granița dintre Louisiana și Mississippi, și să cadă până la 20 centimetri de ploaie în unele zone din mai multe state din sudul Statelor Unite, care încă nu și-au revenit după uraganele de anul trecut.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, a declarat stare de urgență, anunțând că 200 de gardieni naționali din Louisiana se vor deplasa în zonă, împreunâ cu 63 de camioane de mare capacitate, 39 de ambarcațiuni și 4 elicoptere.

Agenția de Gestionare a Situațiilor de Urgență din Mississippi a avertizat în legătură cu valuri de furtună de 1 și 1,5 metri și le-a transmis locuitorilor din sudul statului Mississippi să fie pregătiți pentru evacuare.

Gordon generează vânturi de 80 km pe oră, în timp ce se îndreaptă spre vest-nord-vest cu 27 km pe oră, a transmis Centrul Național pentru Uragane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.