Comisia de la Veneția  isi va exprima astazi opinia in legatura cu  tema modificărilor aduse de România asupra legilor justiției.

“Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) este așteptată să adopte o opinie referitor la amendamentele aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală din România”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei, postat pe site-ul instituției, cu referire la sesiunea plenară din 19 octombrie.

 

Plenul Comisiei este așteptat, de asemenea, să aprobe opinia preliminară publicată în iulie cu privire la modificările aduse legilor justiției. Astfel, Comisia de la Veneţia este invitată să aprobe avizul preliminar la proiectele de amendamente la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Acest aviz a fost făcut deja public.

”În cazul în care a fost emisă o ordonanţă guvernamentală de urgenţă prin care sunt aplicate anumite recomandări formulate în acel aviz preliminar, Comisia de la Veneţia ar putea fi invitată să adopte un alt aviz preliminar, cu unele modificări”, se arată pe site-ul Comisiei de la Veneția.

Florin Iordache va participa si el la acest eveniment, fiind președintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justiției

Voi fi acolo si  voi prezenta un punct de vedere pe opinia preliminară”, a declarat Florin Iordache.

OUG pentru modificarea legilor Justiției a fost aprobată, luni, de Executiv și publicată marți în Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.