Un colonel militar a fost împușcat marţi în timpul confruntărilor dintre forţele armate loiale preşedintelui Nicolas Maduro şi cele ale opoziției pe autostrada Francisco Fajardo, a anunţat pe Twitter ministrul Apărării din Venezuela, Vladimir Padrino, potrivit CNN.

“Momentan se află în sala de operație. Consider că liderii politici din opoziție sunt responsabili “, a scris Padrino pe Twitter în limba spaniolă.

Alte 52 de persoane au fost rănite în aceste confruntări și au fost transportate la un spital din Caracas, potrivit lui Magia Santi, președintele Centrului Medical Salud Chacao.

Dintre ceile 52 de persoane duse la spital 32 au fost rănite cu gloanțe din cauciuc, iar unul a fost rănit cu o armă de foc și transferat la centrul de sănătate din apropiere. 16 persoane au suferit leziuni traumatice şi trei prezentau dificultăți respiratorii.

Ofițeri guvernamentali au vizitat spitalul pentru a verifica situația și a strânge informații, a declarat Santi pentru CNN.

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, afirmă că se bucură de susţinerea armatei, dar Administraţia Nicolas Maduro a transmis că a dejucat o tentativă de lovitură de stat de amploare limitată, conform BBC.

“Cetăţeni ai Venezuelei, să ieşim din nou pe străzi pentru a susţine sfârşitul uzurpării puterii de stat (…). Armata naţională a luat decizia corectă, are susţinerea poporului şi apără Constituţia (…)”, a transmis Guaido.

Însă Administraţia Nicolas Maduro a transmis că a fost dejucat un complot de amploare limitată. “Informăm poporul din Venezuela că am blocat şi am destructurat un mic grup militar care pregătea o lovitură de stat asupra Constituţiei şi a păcii republicii”, a comunicat ministrul Informaţiilor, Jorge Rodríguez.

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.