Comisia de la Veneția va fi sesizată, luni, ca urmare a situației create de întâlnirea dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și judecătorul CCR Petre Lăzăroiu, a anunțat magistratul duminică seara.

“Cu toții (n.r.: judecătorii CCR cu care a discutat) am ajuns la aceeași concluzie că trebuie să ies public pentru că și dânșii au înțeles că există o stare de pericol. Inițial am vrut în aceeași zi să sesizăm Comisia de la Veneția. Am zis, o lăsăm pentru luni. Ne mai gândim”, a declarat Petre Lăzăroiu, judecător CCR; la Antena 3.

Acesta spune că a fost întrebat de colegi dacă are curajul să iasă public să vorbească despre întâmplarea cu angajata de la Palatul Cotroceni.

“De ce să nu am curajul. Doar nu mă apuc acum să mint, să fabulez. Spun ce mi s-a întâmplat. Dovadă este că nimeni nu a infirmat. Dimpotrivă a confirmat. Bine, nu a confirmat conținutul discuțiilor”, a mai spus Lăzăroiu.

Petre Lăzăroiu, care a votat în favoarea revocării Laurei Codruța Kovesi, a declarat vineri că fost căutat de consilierul prezidențial Simina Lăzărescu, ce i-a spus că se pune în discuție revocarea sa, după ce un ONG i-a cerut acest lucru președintelui Iohannis.

Administrația Prezidențială a anunțat că Simina Tănăsescu se află în concediu de odihnă, iar discuția a fost una pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just. Mai mult, sursa citată susține că nu este implicată Administrația Prezidențială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.