Compania Apple este sub investigație în Rusia după ce a fost acuzată de concurență neoială printr-o plângere formulată de compania Kaspersky Lab, specializată în securitate informatică, anunță Reuters.

Organismul anti-monopol din Rusia, FAS, a declarat joi că firma Apple este investigată existând suspiciuni că abuzează de poziția domininantă pe care a obținut-o pe piață.

Investigația a pornit după ce aplicația celor de la Kaspersky Lab, Safe Kids a fost refuzată de cei de la Apple, aceștia preferând să își lanseze o nouă versiune a propriei aplicații de control parental, Screen Time, cu funcții similare celei de la Kaspersky.

La rândul lor, cei de la Apple au invocat pentru Reuters o declarație din luna aprilie prin care arătau că au înlăturat din magazinul virtual câteva aplicații de control parental care ”puneau în pericol intimitatea și securitatea informatică a utilizatorilor”.

Compania susține că era vorba despre tehnologie “extrem de invazivă” numită Mobile Device Management (MDM) și că folosirea într-o aplicație destinată consumatorilor ar fi încălcat regulile platformei App Store.

Cei de la Kaspersky au răspuns că prevederile Apple pentru App Store permiteau o folosire limitată a MDM, dar nu au putut să afle cum pot obține permisiunea celor de la Apple pentru acest mod de utilizare a tehnologiei. Astfel că regula nu se aplică decât concurenței Apple.

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.