Mai multe concerte de jazz, manouche, gypsy jazz și reprezentații de percuție vor fi organizate pe o scenă amplasată lângă rampa de gunoi de la Pata Rât, situată lângă Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a cincea ediţii a festivalului Jazz in the Park, transmite corespodentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor festivalului Jazz in the Park transmis, miercuri, pe rampa de gunoi de la Pata Rât trăiesc peste 1.500 de oameni.

„Cel mai izolat loc al Clujului găzduiește o scenă a festivalului Jazz in the Park. Muzica ajunge la groapa de gunoi a orașului de la Pata Rât unde locuiesc peste 1.500 de oameni. Concerte de jazz manouche, gypsy jazz și reprezentații de percuție vor avea loc la Pata Rât la ediția a cincea Jazz in the Park. Scena din cel mai inedit loc al festivalului va găzdui reprezentații ale celebrului percuționist Dario Rossi, care produce muzică din obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi, farfurii și ale cărui înregistrări sunt virale pe internet, după ce au fost vizualizate de milioane de utilizatori din toată lumea. În plus, la Pata Rât vor concerta Taraf de Caliu, grup care aduce împreună legende ale muzicii lăutărești. Muzicienii din Clejani vin la Jazz in the Park la Pata după ce au concertat aproape în toate continentele lumii”, se arată în documentul citat.

În cadrul Jazz in the Park, va exista o zonă dedicată culturii rome, „Jivipen” („viață” în limba romani – n.a.), un spațiu de întâlnire și interacțiune pentru comunitate – roma, români, maghiari și nu numai – cu muzică, activități și jocuri.

Reprezentanţii Jazz in the Park au susţinut că decizia de a amplasa o scenă la Pata Rât și de a avea o zonă dedicată comunității rome în Parcul Central din Cluj-Napoca vine după ce organizatorii festivalului au decis ca Fondul Jazz in the Park să finanțeaze în 2017 proiecte în această comunitate.

„Astfel, din banii strânși anul acesta din bilete neobligatorii la festival, o parte merge spre inițiative care își propun să crească nivelul de educație prin derularea unor proiecte educaționale, sociale și culturale în Pata Rât, iar cealaltă parte va susține alte inițiative benefice orașului”, au menţionat sursele citate.

Festivalul Jazz in the Park se va desfăşura la Cluj-Napoca în săptămâna 26 iunie – 2 iulie concertul de deschidere urmând să fie susţinut de Barcelona Gipsy Balkan Orchestra de la Opera Maghiară.

În același loc vor concerta Dhafer Youseef și Susana Baca. De asemenea, vor mai cânta la festival Vintage Trouble, Jojo Mayer, Viva Vox, Tatran, Hidden Orchestra, Mammal Hands, Skalpel, Coma acoustic, Sebastian Spanache Trio, JazzyBIT.

În total vor avea loc peste 100 de concerte ale unor trupe care vin din 15 țări și de pe trei continente.

Jazz in the Park Festival este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.