Coreea de Nord a testat un motor de rachetă, despre care Statele Unite cred că ar putea face parte din programul său de dezvoltare a rachetelor balistice intercontinentale, a declarat un oficial american pentru agenția Reuters.

SUA apreciază că testul, ultimul în acest an dintr-o serie care a vizat rachetele balistice, ar putea însemna un pas incipient pentru dezvoltarea unui motor pentru ICBM (n.a. – rachetă balistică intercontinentală).

Mai mulți oficiali americani au confirmat informația, sub protecția anonimatului, dar nu au furnizat detalii suplimentare referitoare la tipul de componentă folosit. Testul ar fi avut loc în ultimele 24 de ore.

Joi, Statele Unite i-au cerut Chinei să exercite mai multă presiune economică și diplomatică asupra Coreei de Nord pentru a obține închiderea programelor sale nucleare și de rachetele balistice. În timpul unor discuții la Washington, președintele american Donald Trump a transmis că “un conflict major” este posibil în Coreea de Nord, deși sancțiunile mai dure sunt preferate unei intervenții militare.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe lansări de rachete și două teste nucleare de la începutul lui 2016, urmărind să se înarmeze cu o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească SUA.

Totuși, oficialii americani apreciază că Phenianul ar avea nevoie de câțiva ani pentru a dezvolta o rachetă balistică intercontinentă, capabilă să parcurgă o distanță de până la 10.000 de kilometri.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat la 1 ianuarie că tehnologia rachetei balistice cu rază intermediară de acțiune Pukguksong-2 (IRBM) era în faza finală de dezvoltare. Un astfel de proiectil poate traversa până la 5.000 de kilometri.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.