Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, la începutul ședinței de Guvern, referindu-se la întâlnirea ratată de luni cu președintele CE, Jean Claude Juncker, că este regretabil că s-au folosit instituții ale statului în jocuri politice.

”Din păcate nu pot să nu remarc faptul că și această reuniune internațională este politizată într-un mod total lipsit de responsabilitate și de etică. Acumularea de capital electoral nu ar trebui să primeze în fața intereselor economice ale României. Este regretabil faptul că se folosesc astfel de evenimente și instituții ale statului în jocurile politice, evenimente care ar trebui să promoveze România și care să nu aibă mize personale, evenimente care sunt folosite de multe ori în detrimentul intereselor publice ale României, aducând costuri de imegine pentru țara noastră”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă urma să se întâlnească luni seara cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, pe aeroportul Băneasa, însă cei doi nu s-au mai întâlnit.

Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar și că ofițerii SPP au preluat coloana de la scara avionului și au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport și că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.