Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi, în plenul reunit în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură, că Opoziția se contrazice legat de respectarea măsurilor solicitate de Comisia de la Veneția și a acuzat Guvernul Cioloș că a făcut reforme în justiție prin ordonanțe.

„Nu voi comenta afirmațiile dvs. despre reforma justiției, din simplul motiv că legile la care vă referiți au fost adoptate de Parlament, nu prin ordonanță de urgență, cum se întâmpla în Guvernare Cioloș și nici prin angajarea răspunderii guvernului, cum se întâmpla în guvernarea PNL, cu ministrul Macovei”, a spus premierul.

„Deci nefiind implicat Guvernul nu am ce să vă răspund la toată teoria pe care ați dezvoltat-o în această privință în moțiune. Guvernul s-a implicat doar după adoptarea acestor legi, pentru a introduce în legislație unele recomandări ale Comisiei de la Veneția! Deci iar vă contraziceți. Pe de o parte ne-ați criticat că nu ținem cont de Comisa de la Veneția, iar când am modificat legislația ca să introducem recomandările Comisiei de la Veneția tot supărați sunteți că am făcut-o prin ordonanță de urgență”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.