Premierul Viorica Dăncilă a subliniat, marți, în timpul întrevederii pe care a avut-o cu Sultan Ahmed Al Jaber, că Guvernul României recalibrează orientarea către partenerii săi tradiționali din regiunea Golfului, relațiile cu Emiratele Arabe Unite reprezentând o prioritate.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marți , o întrevedere cu dr. Sultan Ahmed Al Jaber, ministru de stat pentru afaceri externe al Emiratelor Arabe Unite, aflat în vizită oficială în România cu prilejul desfășurării primei reuniuni a Comitetului Mixt de cooperare între Guvernul Românei și Guvernul Emiratelor Arabe Unite.

”Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că, prin actualul program de politică externă, Guvernul României recalibrează orientarea către partenerii săi tradiționali din regiunea Golfului, relațiile cu Emiratele Arabe Unite reprezentând o prioritate, atât din perspectiva relațiilor inter-umane, cât și a potențialului economic și comercial. În context, a evidențiat dinamica specială a relațiilor dintre cele două țări și a transmis dorința comună de consolidare, pe mai departe, a raporturilor bilaterale. Dialogul a reliefat, de asemenea, simbolistica aparte a anului 2018, având în vedere faptul că România celebrează 100 de ani existență a statului român modern, iar Emiratele Arabe Unite 100 de ani de la nașterea părintelui fondator al EAU – <Anul Zayed>”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului Executivului, în cursul convorbirilor au fost salutate rezultatele sesiunii comitetului mixt, cele două părți exprimând interesul pentru aprofundarea cooperării în domeniile agricultură, transporturi, infrastructură, energie, IT și securitate cibernetică, precum și educație și cultură.

”A fost evidențiat faptul că documentele juridice bilaterale semnate cu prilejul comitetului mixt vor facilita și impulsiona dezvoltarea colaborării în domeniile de interes comun pentru cele două părți. Cei doi demnitari au agreat, totodată, ca Guvernele celor două țări, în baza rezultatelor primei reuniuni a comitetului mixt, să identifice noi sectoare de cooperare, inclusiv noi proiecte concrete. De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a transmis interesul părții române pentru intensificarea contactelor directe între mediile de afaceri din cele două țări, context în care a apreciat că forumul economic româno-emiratez, organizat în marja reuniunii comitetului mixt, va permite prezentarea oportunităților oferite de cele două economii și va contribui la dinamizarea dialogului între oamenii de afaceri din România și cei din Emiratele Arabe Unite”, mai informează Guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.