Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marți, că prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a transmis, în cadrul întâlnirii de la Bruxelles, că este extrem de grav faptul că în România au exista protocoale între serviciile secrete și instituții din sistemul judiciar.

“S-a discutat despre acest aspect. Chiar Timmermans a spus că au existat protocoale între servicii și procurori, ceea ce e extrem de grav, iar Juncker a spus că nu este numai grav, ci este o încălcare a democrației. Am spus că îmi doresc să pornim de la un moment zero în care să nu mai existe aceste protocoale, iar cetățenii să aibă încredere în justiție. Aceste lucruri trebuiesc puse în balanță, cred că justiția trebuie să își facă datoria, dar în același timp trebuie respectate drepturile în România”, a declarat, marți seară, prim-ministrul Viorica Dăncilă, într-un interviu acordat Antenei 3, aceasta precizând că s-a făcut referire și la interceptările SRI.

Premierul Viorica Dăncilă a efectuat, marți, o vizită la Bruxelles unde a avut o întrevedere și cu președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui CE, Frans Timmermans.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.