Cristi Danileț a scris că următorul pas în ceea ce privește arhiva SIPA ar trebui să fie trecerea în cărțile de istorie a reformei justiției a Monicăi Macovei, echipa acesteia fiind cea care a desfințat acest serviciu. Tudorel Toader a precizat că “pasul 4 trebuie să meargă în firescul lucrurilor”.

“Ministrul Justiției, domnul prof.univ.dr Toader Tudorel, a declarat că SIPA nu ar fi trebuit să existe niciodată și a stabilit trei pași pt lămurirea activității acestuia (unul a fost făcut deja săptămână trecută). Sunt perfect de acord cu dumnealui! Sunt convins că Pasul 4 va fi trecerea în cărțile de istorie a reformei justiției a ministrului Monica Macovei și echipei ei, căci sunt cei care au avut curajul să desființeze acest serviciu, să concedieze ofițerii și subofițerii de informații, să sigileze Arhiva”, a scris, duminică, judecătorul Cristi Danileț, pe pagina sa de Facebook, încheind postarea cu hastag-urile “#SIPA, #respectMonicaMacovei”.

În replică, ministrul Justiției, care a comentat postării lui Danileț, a precizat “Și pasul 4 trebuie să meargă în firescul lucrurilor!”.

De altfel, Tudorel Toader a anunțat sâmbătă că pasul doi în ceea ce privește arhiva SIPA este acela al promovării unei hotărâri de guvern pentru desecretizarea informațiilor, următoarea mișcare, respectiv pasul 3, fiind cea a începerii activității de către o comisie, cu respectarea dispozițiilor legale.

“Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române !
pasul 2 – promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informațiilor,
pasul 3 – comisia își începe activitatea, respectând dispozițiile legale,distincțiile dintre viața privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat !”, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Joi, ministrul Justiţiei a declarat că va desecretiza şi două Rapoarte despre arhiva SIPA, din care se vor afla mai multe informaţii despre aceasta, dar şi faptul că au existat mai multe vizite.

Tot joi, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a declarat că îi va da în judecată pe cei care au spus minciuni despre activitatea sa, solicitând începerea unei anchete privind scurgerea de informaţii clasificate din Ministerul Justiţiei şi verificarea neregulilor semnalate în raportul din 2008.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.