Registrul român de domenii „.ro”, RoTLD, anunță joi că din 1 iunie expiră primele nume de domenii „.ro” înregistrate înainte de 1 martie 2013, pentru care deținătorii dreptului de folosință nu au achitat la timp contravaloarea serviciului de mentenanță anuală.

„Domeniile înregistrate înainte de 1 martie 2013 vor fi programate la ștergere automată după 90 de zile. În această perioadă, domeniul respectiv este nefuncțional, iar pentru a deveni funcțional se poate efectua reînnoirea”, arată un comunicat al RoTLD.

Reprezentanții RoTLD spun că reînnoirea domeniului poate fi efectuată pentru o perioadă de la 1 până la 10 ani.

„Serviciul de mentenanță anuală este stabilită de partenerii RoTLD, ținând cont că tariful practicat de Registrul RoTLD este de 6 euro/an, fără TVA – tariful oferit partenerilor acreditați ROTLD, iar serviciul de mentenanță anuală nu se aplică retroactiv”, se menționează în comunicat.

Registrul RoTLD precizează că sintagma „domenii cumpărate pe viață” nu a fost stipulată niciodată în contractul pentru înregistrarea numelor de domenii „.ro”, iar potrivit regulilor de înregistrare RoTLD, care pot fi găsite la adresa https://www.rotld.ro/reguli-de-inregistrare/, „înregistrarea unui nume de domeniu nu conferă decât dreptul de folosință asupra sa […]”, arată comunicatul.

RoTLD a pus la dispoziția deținătorilor de nume de domenii „.ro” un instrument prin care pot obține gratuit lista cu domeniile „.ro” atașate unei adrese de e-mail și perioada pentru care mai sunt valabile fără taxă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.