Farul Constanța a învins duminică după-amiază formația FC Argeș în cadrul etapei a XIII-a a ligii secunde de fotbal. Meciul a început cu o veste teribilă pentru fotbalul românesc. Fostul fotbalist al Universității Craiova, Ilie Balaci a încetat din viață chiar cu câteva ore înainte de începerea partidei. Antrenorul echipei argesene, Emil Sandoi, fost coleg de echipa cu Ilie Balaci nu și-a putut stăpâni lacrimile și a izbucnit în plâns chiar în momentul de reculegere. Suporterii prezenți la stadion au aflat și ei vestea teribilă chiar în timpul festivității pregătite de clubul constănțean, la care au fost prezente fostele glorii ale clubului de la malul mării: Ion Constantinescu, Ștefan Petcu, Marin Tufan, Ilhan Mustafa, Constantin Gache, Cristian Camui, Ioan Anton, Petre Buduru și Paul Peniu.

Prima repriză a fost una în care echipele nu au arătat un joc solid. FC Argeș a deschis scorul în minutul 26 prin reușita lui Cătălin Barbu, care a înscris cu capul din 6 metri. Constănțenii au reușit egalarea până la pauză prin reușita lui Nicolae Moise din minutul 39, când atacantul farist a profitat de o bâlbâială a defensivei  argesene și a înscris ușor printre fundași.

Farul a început bine cea de-a două repriză, iar în minutul 57, Momodou Jallow a înscris pentru constănțeni dintr-o pasă a căpitanului, Alexandru Grigoraș. Forcingul echipei de la malul mării a continuat și în minutul 66 a dat roade, când Nicolae Moise a profitat din nou de o greșeală enormă a defensivei argesene și a înscris în poarta goală.

Astfel, Farul reușește să se impună împotriva unei echipe fruntașe a clasamentului și urcă deasupra zonei fierbinte până pe locul 15, cu 13 puncte acumulate în 13 etape.

Constănțenii se vor deplasa în următoarea etapă la Ploiești, unde vor juca împotriva echipei locale, Petrolul. Va fi cu siguranță încă un duel tare între două echipe de tradiție a fotbalului românesc, un nou episod al clasicilor.

Sursa foto: Farul TV

SURSĂMediafax
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.