Deficitul fiscal al Bulgariei va ajunge anul acesta la 2,1%, în contextul în care statul se pregătește să finanțeze achiziționarea a 8 noi avioane de luptă F-16 din Statele Unite, cea mai mare afacere militară locală din ultimele decenii, informează reprezentanţii guvernului, citați de Reuters.

Bulgaria şi-a setat inițial, ca obiectiv, un deficit de 0,5%, dar acesta a suferit modificări în condițiile în care țara va plăti 1,26 miliarde de dolari pentru avioanele de război – despre care spune că și le permite, date fiind perspectiva economică sănătoasă și performanțele bugetare.

Decizia aşteaptă să primească aprobarea parlamentului.

„Guvernul a aprobat modificări ale bugetului de stat pentru anul 2019 pentru achiziționarea de noi avioane de luptă, întrucât acestea au o importanță deosebită pentru securitatea națională, pentru apărarea colectivă a NATO și pentru politica de apărare și securitate a UE”, se menţionează într-un comunicat al guvernului.

Plata pentru cel mai mare contract militar semnat de Bulgaria de la căderea comunismului până în prezent va majora deficitul bugetului de stat la 2,2 miliarde de leva (1,27 miliarde dolari), iar deficitul fiscal total consolidat va ajunge la 2,4 miliarde leva sau 2,1% din PIB.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.