Departamentul de Stat american negociază cu Turcia vânzarea sistemului antirachetă Raytheon Patriot, în locul sistemului rusesc S-400 dorit inițial de autoritățile de la Ankara, relatează Reuters.

Ambasadorul american Tina Kaidanow, secretarul de Stat pe probleme politico-militare, a declarat că o delegație a Guvernului american a participat la mai multe întâlniri în cadrul Spectacolului Aviatic Farnborough pentru îmbunătățirea comerțului cu armament.

Departamentul de Stat poartă discuții cu Turcia și „încearcă să le explice turcilor ce poate face sistemul Patriot”, a adăugat aceasta.

Turcia a fost criticată de țările NATO în legătură cu planul de achiziționare a sistemelor S-400 din Rusia, lucru care poate împiedica vânzarea avioanelor de luptă F-35 fabricate de compania americană Lockheed Martin.

„Suntem îngrijorați că prin achiziționarea sistemului rusesc, Turcia va susține comportamentul nu tocmai bun pe care Rusia l-a avut atât pe teritoriul Europei, cât și în restul lumii”, a declarat Kaidanow.

În luna aprilie, președintele american Donald Trump a înlăturat o lege privind exportul de armament, cu scopul de a extinde posibilele vânzări către aliați, de a îmbunătăți industria de apărare americană și de a crea mai multe locuri de muncă pe teritoriul Statelor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.