Directorul general RCS&RDS, Serghei Bulgac, este urmărit penal, începând de marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru spălare de bani, potrivit unui comunicat semnat de Digi Communications, postat pe Bursa de Valori Bucureşti.

Digi Communications a anunţat Bursa de Valori Bucureşti cu privire la faptul că DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale cu privire la Serghei Bulgac, director general al societăţii şi director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al RCS & RDS, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani.

„În legatură cu investigaţia desfăşurată de Direcţia Naţională Anticorupţie, cu privire la care am informat piaţa şi investitorii în cadrul prospectului de ofertă publică iniţială din data de 26 aprilie 2017, în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, cât şi în cadrul raportărilor publice ulterioare, aducem la cunoştinţă faptul că, în data de 31 iulie 2017, cu privire la Dl. Serghei Bulgac (Director General al Societăţii şi Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administratie al RCS & RDS S.A. – filiala Societăţii), DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare de bani”, potrivit comunicatului postat pe Bursa de Valori.

Conform sursei citate, compania asigură continuarea cooperării în cadrul anchetei.

„Credem ca RCS & RDS SA, INTEGRASOFT SRL (filiala RCS & RDS SA) şi foştii sau actualii membri ai conducerii acestora au acţionat corect şi în conformitate cu legea. Nu ne aşteptăm ca acţiunea precizată să afecteze în mod semnificativ activitatea RCS & RDS SA, a Societăţii sau a oricăreia dintre filialele acestora”, precizează sursa menţionată.

În 25 iulie, Digi Communications anunţa tot pe Bursa de Valori Bucureşti, că procurorii Direcției Naționale Anticorupție au confirmat instituirea sechestrului pe două bunuri imobile, până la concurența sumei de 13,714 milioane lei, respectiv aproximativ trei milioane de euro.

„În cazul în care se va constata prin hotărâre judecătorească definitivă vinovăția RCS & RDS S.A. cu privire la pretinsele fapte penale investigate, este posibil ca aceste bunuri să fie executate până la concurența sumei care face obiectul sechestrului. Vom continua să cooperăm deplin în cadrul anchetei și credem că RCS & RDS, INTEGRASOFT și foștii sau actualii membri ai conducerii acestora au acționat corect și în conformitate cu legea”, anunţa sursa citată la acel moment.

Pe 17 mai, directorul general al RCS & RDS S.A, Serghei Bulgac, a fost înştiinţat în mod oficial că este urmărit penal în calitate de suspect, în legătură cu săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, se arăta tot într-un comunicat al companiei remis Bursei. Ulterior comunicatului firmei, şi procurorii DNA au făcut anunţul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.