Doi turiști de cetățenie slovacă au rămas blocați, marți seara, în autoturism, în Munții Retezat, după ce drumul de acces și un podeț au fost distruse de precipitațiile abundente care au crescut debitul pârâului din vecinătate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți seara, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, doi turiști de cetățenie slovacă nu și-au mai putut continua deplasarea în Munții Retezat, rămânând blocați în autoturism, după ce drumul de acces a fost distrus.

”Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara a fost solicitat, prin numărul de urgență 112, să intervină pe drumul ce face legătura între localitatea Câmpul lui Neag și cabana Buta, unde, din cauza precipitațiilor abundente, Pârâul Lazăr a distrus un podeț și aproximativ 100 de metri din drum”, potrivit ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, la fața locului s-au deplasat o autospecială cu tracțiune 4×4 precum și o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Petroșani, o autospecială din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, un echipaj de salvatori montani din cadrul Salvamont Hunedoara precum și un buldoexcavator din cadrul administrației publice locale Uricani.

”În momentul ajungerii forțelor de intervenție la fața locului, turiștii nu prezentau afecțiuni medicale refuzând să părăsească autoturismul. Astfel, la momentul actual administrația publică locală desfășoară acțiuni de amenajare a unei căi de acces provizorie care să poată asigura accesul autoturismului”, potrivit ISU Hunedoara.

ISU Hunedoara recomandă persoanelor care desfășoară activități în zonele montane să acorde maximă atenție drumurilor de acces pe care se deplasează precum și condițiilor meteorologice cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate și după o perioadă mai mare de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.