Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a postat, duminică, un mesaj pe Twitter în care a lăudat rezoluția adoptată de Consiliul de Securitate al ONU, despre care spune că va produce un impact financiar major, informează The Associated Press.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate noi sancțiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluția, care a fost redactată de SUA și negociată cu aliatul tradițional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Mesajul lui Donald Trump de pe Twitter scoate în evidență optimismul președintelui american în privința noilor sancțiuni. ”Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a votat sancționarea Coreei de Nord. China și Rusia au votat alături de noi. Acestea vor produce un impact financiar major”, a scris Trump.

H.R. McMaster, consilerul pe probleme de securitate al președintelui american, a acordat cu câteva ore mai devreme un interviu pentru MSNBC în care a spus că pericolul pe care îl prezintă Coreea de Nord ”este imposibil să fie supraestimat”. McMaster a precizat că Donald Trump este foarte informat în privința strategiilor legate de Coreea de Nord. În plus, consilierul pe probleme de securitate al președintelui american a afirmat că Washingtonul păstrează toate opțiunile pe masă, inclusiv un atac militar, însă a recunoscut că un război ar fi foarte costisitor.

”Trebuie să punem presiune pe regim, să punem presiune pe Kim Jong Un și pe cei din jurul său în așa fel încât să îi facem să înțeleagă că denuclearizarea este în interesul lor”, a adăugat McMaster.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.