Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, a avut o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, printre subiectele discutate fiind atragerea de capital israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare, dar și cooperarea în domeniul cercetării tehnologice.

”Am discutat cu domnul Netanyahu despre oportunitățile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, dar și în alte sectoare ale economiei românești. Printre punctele de interes ale conversației pe care am avut-o s-a regăsit cooperarea în domeniul cercetării tehnologice și industriale, cu precădere laserul de la Măgurele. De altfel, România și Israel au o colaborare excelentă în sectorul de apărare și cel educațional, care fundamentează dezvoltarea parteneriatului bilateral în domeniul apărării și cercetării militare și cel al securității cibernetice”, a declarat Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

O delegație parlamentară, condusă de Liviu Dragnea, s-a aflat în vizită în Israel, în perioada 11-13 iulie, la invitația președintelui Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein, în contextul demersurilor inițiate în luna martie a acestui an, privind organizarea unei prime sesiuni Parliament-to-Parliament (P2P) între cele două foruri legislative.

În cadrul vizitei, președintele Camerei Deputaților a avut o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului şi ministrul Afacerilor Externe. Totodată au avut loc discuții cu președintele Knesset-ului, președintele Comisiei pentru politică externă și apărare și liderul Opoziției din Knesset.

”Principalele subiecte de discuție au vizat consolidarea cooperării, utilizarea diplomației parlamentare în vedere atingerii obiectivelor comune ale celor două țări și identificarea unor noi instrumente de lucru care să accelereze proiectele investiționale”, se arată într-un comunicat de presă.

Din delegația română au făcut parte ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, membru al Comisiei pentru Apărare, Georgian Pop, chestorul Senatului, Doina–Elena Federovici, președintele Comisiei pentru Apărare, Dorel Gheorghe Căprar, vicepreședintele Comisiei pentru politică Externă, Natalia-Elena Intotero, vicepreședintele Comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, deputatul Marian-Gheorghe Cucșa și reprezentantul minorității evreiești în Parlamentul României, Silviu Vexler.

VIATenews
SURSĂMEDIAFAX
SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.