Președintele PSD acuză că nu există nicio anchetă serioasă privind situația din vămi și nici în ceea ce privește afacerile mari privind importurile. Dragnea acuză și că scannerele din vămi sunt stricate intenționat tocmai pentru a proteja ce se întâmplă acolo.

”Nu știu ce viziune au procurorii șefi. Sunt mulți oameni care mi-au trimis mesaje cum nu se deschid dosare față de primii 10 indivizi care scot sume mari din România. Eu vorbesc despre mafia din cele două categorii de import: legume și fructe și de carne și produse din carne. Nu am văzut nimic spectaculos. Nicio anchetă serioasă, de ce cele 14 scannere nu mai merg brusc după ce au fost instalate?! Camionul venea brusc și intra în ele. Când le montau, după 4 luni, intra un tir și le dărâma. Merita o anchetă, dar nu e o chestiune atât de importantă ca Brazilia…Vorbim de miliarde pe care țara le pierde anual. Dacă asta nu e mafie, nu ști care ar fi”, a declarat luni Liviu Dragnea.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a constatat, la jumătatea lunii iunie, că doar unul din cele 15 echipamente de scanare tip Roboscan ale Direcției Generale a Vămilor este funcțional, astfel că a sesizat organele de urmărire penală.

 

ANAF precizează că principala sa prioritate este cea de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și a contrabandei, iar „funcționalitatea acestor scannere asigură un mijloc important în acest domeniu, în condițiile în care tehnologia la care am făcut referire realizează imaginea radiografică a unui autovehicul, camion, container sau orice alt obiect cu dimensiuni similare în vederea depistării de mărfuri de contrabandă sau materiale interzise”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.