Drumul județean ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița, va fi lărgit la patru benzi în cadrul unui proiect european în valoare de peste 17 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Contractul pentru proiectul de modernizare și lărgire la patru benzi a drumului județean 691 a fost semnat, marți, de către reprezentanții Consiliului Județean Timiș, beneficiarii finanțării, și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, la Timișoara. Proiectul, în valoare de peste 17 milioane de euro, este finanțat prin Regio-Programul Operațional Regional 2014 – 2020, 14 milioane de euro fiind fonduri nerambursabile, iar restul contribuția beneficiarului.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 691, care face legătura între Timișoara și Autostrada A1, prin localitatea Dumbrăvița. Acesta va fi lărgit la patru benzi de circulație, cu păstrarea traseului actual, în cel mult 56 de luni.

“Cei 10,25 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi minim 350.000 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează reabilitarea trecerii de cale ferată din Giarmata, realizarea a șase sensuri giratorii noi și reamenajarea a încă șase, montarea a 181 de indicatoare de circulație, a 11 borne kilometrice, relocarea a 12 stații pentru mijloacele de transport în comun și construirea unui refugiu auto”, au transmis reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a declarat, marți, înainte de semnarea contractului de finanțare, că acest proiect este “cel mai important proiect de infrastructură rutieră din județ”.

De asemenea, directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a precizat că proiectul prin care drumul județean 691 va fi extins la patru benzi va rezolva și problema transportului în comun.

“Este un proiect foarte important pentru Timișoara, dar și pentru zona metropolitană a orașului, care va rezolva mai multe probleme, precum este cea a transportului în comun, pentru că, în acest moment, pe acest drum este aglomerație. Acest proiect nu presupune doar asfaltarea unui drum, este un proiect complex de modernizare, care are în vedere și zona de siguranță rutieră”, a afirmat Sorin Maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.