Cambridge Analytica, acuzată că a accesat ilegal datele a zeci de milioane de utilizatori pentru campania preşedintelui SUA Donald Trump şi cea pro-Brexit, a început procedurile de intrare în faliment cu divizia din Statele Unite.

Procedurile de faliment fac parte din procesul de închidere a societății și a firmei mamă din Marea Britanie. Compania a acuzat un „asediu de acoperire mediatică” care i-au lăsat fără clienți și au forțat închiderea acesteia.

În dosarele judecătorești depuse la un tribunal din New York, Cambridge Analytica a declarat că are active de până la 500.000 de dolari și datorii de la 1 până la 10 milioane de dolari.

Autoritățile de reglementare au declarat că în ciuda închiderii și disponibilizării personalului, investigațiile privind modul în care firma a folosit datele Facebook vor continua.

Rețeaua de socializare a afirmat că date a aproximativ 87 de milioane de utilizatori au fost sustrase atunci când oamenii au completat un quiz găzduit de către site, apoi informațiile au fost transmise către firma de consultanță Cambridge Analytica, care a fost acuzată că le-a folosit pentru campanii politice.

Ccompania de onsultanță politică a susținut întotdeauna că nu a făcut nimic greșit în modul în care a obținut și a utilizat datele.

În martie, compania Cambridge Analytica a anunţat suspendarea directorului general, Alexander Nix, şi iniţierea unei investigaţii independente pentru a stabili dacă au existat activităţi ilegale în campanii electorale.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, probabil au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat reţeaua de socializare online.

Sursa: Mediafax

SHARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.