Propunerea legislativă europeană privind drepturile de autor ar putea afecta negativ economia creativă susținută de platforme online precum Youtube și într-un sens mai larg internetul, susține Susan Wojcicki, CEO al YouTube, într-o scrisoare deschisă adresată creatorilor de conținut online.

„Implementată în forma actuală, legislația drepturilor de autor ar putea forța platforme precum YouTube să permită publicarea de conținut doar de la un număr redus de companii mari. Ar putea fi riscant pentru aceste platforme să găzduiască conținut original de la creatorii de dimensiuni mici, deoarece platformele vor fi direct răspunzătoare pentru conținutul care se publică. Pe de altă parte, susținem ca fiecare deținător de drepturi de autor să fie recompensați în mod just, și de aceea am construit funcția Content ID și o platformă care să remunereze pe toți deținătorii de drepturi de autor. Dar, consecințele indirecte ale Articolului 13 vor supune riscului întregul ecosistem. Suntem hotărâți să colaborăm cu industria pentru a găsi o modalitate mai bună de a face lucrurile”, a declarat Susan Wojcicki.

Reprezentanții platformei web de conținut online spun că prin forma sa actuală, Articolul 13, amenință să închidă capacitatea a milioane de oameni – de la creatori de conținut, la utilizatorii de zi cu zi – de a transpune conținut pe platforme precum YouTube.

„Aceasta amenință să împiedice utilizatorii din Uniunea Europeană să vizualizeze conținuturi deja existente pe canalele creatorilor de pretutindeni. Aceasta include biblioteca video de conținut educațional, cum ar fi cursuri de limbi străine, tutoriale de fizică și alte filmulețe educaționale”, a precizat Wojcicki.

Potrivit Youtube, în ultimul an, numărul canalelor cu peste 1 milion de abonați a crescut cu 75%, iar, în fiecare lună, peste un miliard de fani intră pe YouTube pentru a face parte din cultura muzicii și pentru a descoperi melodii și artiști noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.