Zeci de gospodării din județul Galați au fost inundate, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, în urma unei ploi torențiale, iar grindina a stricat grădinile și culturile agricole de pe camp. Galațiul s-a aflat fost sub cod roșu de furtună timp de mai bine de două ore.

Autoritățile din Galați au convocat Comitetul pentru Situații de Urgență imediat ce meteorologii au instituit Cod Roșu de vreme rea iar pompierii au intervenit cu autospeciale și motopompe.

Potopul care a lovit mai multe părți ale județului Galați a inundat Drumul Național 25, iar timp de o oră, pe șoseaua care leagă orașele Galați și Tecuci s-a circulat cu mare greutate, pe un singur fir, în timp ce pompierii au evacuat apa cu ajutorul motopompelor.

Tot așa s-a intervenit și în satele afectate de inundații. Potrivit reprezentanților ISU Galați, au fost case și curți inundate în mai multe sate și în municipiul Tecuci.

„În urma manifestărilor meteo, în județul Galați au fost afectate patru localități: Piscu, Vameș, Independența și Smârdan, plus municipiul Tecuci. Au fost inundate opt locuințe și 35 de anexe gospodărești, șase în Piscu, patru în Vameș și 25 în Tecuci, este vorba în special despre curți inundate. Pompierii au intervenit toată noaptea, au fost chemați și cei care erau acasă. 50 de militari au acționat pe parcursul nopții cu 25 de mijloace tehnice. Timp de o oră a fost afectat DN25, pe două porțiuni de aproximativ 500 metri. Circulația a fost întreruptă câteva minute, apoi s-a circulat pe un fir, după o oră apa a fost evacuată de pe șosea”, a declarat, sâmbătă dimineața, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, Eugen Chiriță.

Grindina a afectat și culturile agricole din centrul, vestul și sudul județului Galați, valoarea pagubelor urmând să fie stabilită peste câteva zile.

„Din fericire nu s-au înregistrat victime și nu sunt localități fără energie electrică. S-a lucrat pe parcursul nopții, încă se mai lucrează, acum se fac evaluari pe teren pentru evaluarea pagubelor, eventual se mai scoate apa din beciuri”, a mai spus Eugen Chiriță.

Probleme au fost și în municipiul Galați. Ploaia torențială a inundat mai multe străzi după ce sistemul de canalizare nu a mai făcut față cantității mari de apă și gurile de scurgere s-au înfundat cu crengi rupte și resturi.

Pe șoseaua de centură a orașului s-a circulat cu dificultate, șoferii fiind nevoiți să conducă în coloană, cu viteză redusă.

Codul roșu de furtună a fost instituit vineri noaptea cu puțin timp înainte de ora 22 și a fost valabil până la ora 24.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.