Două medalii de argint au fost obținute de elevii României la cea de-a XVI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 28 aprilie – 5 mai, la Ljubljana, Slovenia, se arată într-un comunicat de presă trimis, luni, de Ministerul Educației Naționale.

Cele două echipe sunt formate din: Răzvan-Adrian Covache-Busuioc – Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan și Vasile Mihai – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, și respectiv Irina Maria Palaghia – Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate – Colegiul Național Militar „Gh. Roșca Codreanu” din Bârlad (jud. Vaslui) și Ariana-Dalia Vlad – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Ministerul Educației Naționale informează că toți membrii echipelor sunt elevi în clasa a X-a.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor.

În acest an au participat 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.