Două medalii de argint au fost obținute de elevii României la cea de-a XVI-a ediţie a Olimpiadei de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO), desfăşurată în perioada 28 aprilie – 5 mai, la Ljubljana, Slovenia, se arată într-un comunicat de presă trimis, luni, de Ministerul Educației Naționale.

Cele două echipe sunt formate din: Răzvan-Adrian Covache-Busuioc – Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria, Teodora Stan și Vasile Mihai – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, și respectiv Irina Maria Palaghia – Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, Antonia-Georgiana Zavate – Colegiul Național Militar „Gh. Roșca Codreanu” din Bârlad (jud. Vaslui) și Ariana-Dalia Vlad – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București.

Ministerul Educației Naționale informează că toți membrii echipelor sunt elevi în clasa a X-a.

Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, în care fiecare stat poate înscrie două formaţii compuse din câte trei elevi. Participanţii susţin două probe practice cu durata de 4 ore fiecare, la trei discipline – biologie, chimie şi fizică, punctele de la fiecare experiment cumulându-se în contul echipelor.

În acest an au participat 50 de echipe din 25 de state ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.