Europarlamentarul PSD, Răzvan Popa, a declarat, că vizita premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles a fost un plus pentru România, însă, prin declarațiile sale, liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a continuat “campania sfidătoare” pe seama țării noastre.

“Prezența prim-ministrului Viorica Dăncilă la Bruxelles și discuțiile avute cu liderii politici din Parlamentul European sunt cât se poate de firești, acestea înscriindu-se în linia acțiunilor de pregătire în vederea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor, iar liderul europarlamentarilor PPE dă dovadă de un cinism sfidător, încercând să folosească inclusiv un astfel de prilej pentru a-și promova propriile interese politice”, a afirmat, miercuri, eurodeputatul PSD Răzvan Popa, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Răzvan Popa mai spune că prin vizita Vioricăi Dăncilă la Bruxelles, premierul țării care urmează să preia președinția Consiliului UE, aceasta transmite un puternic mesaj de seriozitate și responsabilitate.

“Vizita premierului la Bruxelles reprezintă un plus pentru România, în pofida unor reacții eminamente politice, așa cum a fost cea a domnului Manfred Weber. Acesta își continuă campania folosindu-se în
mod nedrept de România, stimulând un discurs anti-românesc și rostogolind stereotipuri false doar pentru a obține sprijin politic și a fi mai aproape de ținta sa personală – președinția Comisiei”, a completat europarlamentarul PSD.

Popa arată că, în același timp, faptul că premierul Dăncilă a discutat deschis cu liderii politici din Parlamentul European, manifestându-și disponibilitatea de a lămuri orice problemă și orice neînțelegere, este o dovadă cât se poate de clară a transparenței și a deschiderii arătate mereu de guvernarea PSD în raport cu partenerii europeni.

Viorica Dăncilă a participat, miercuri la Bruxelles, la reuniunea grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, premierul discutând cu aceștia despre protestele din 10 august și reforma în domeniul justiției în România, informează Guvernul.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat “foarte îngrijorat” de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.